KOKTEYL SEZONU AÇILDI!


En sevdiğimiz sezon geldi, çok da iyi oldu! Eski vintage şampanya bardaklarını büfelerden çıkarıp her türlü içkiyi o bardaklarda içme zorunluluğunun olduğu şu dönemde sizlere birkaç klasik kokteyl tarifi yazmak istedik. Yaz sıcağında hayatta kalmanın tek ve en iyi yolu buzlu kokteyller yaratmaktır, aklınızda olsun! Şimdiden afiyet olsun! 


COSMOPOLITAN  - Martini bardağında servis edildiği için en klasik ve romantik kokteyllerden biri olan Cosmopolitan'ı yapması da çok kolay, sadece herhangi bir votka ile biraz kızılcık şurubu, portakal likörü ve taze limon suyunu karıştırın, biraz buz, biraz süs, işte bu kadar!


FLAMINGO - 1940'ların filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz açık pembe renkli kokteyl. Bu sefer votka yerine cin kullanmanız gerekiyor, içine biraz kayısı likörü, biraz limon suyu ve bulabilirseniz grenadine şurubu, hepsini karıştırıp, uzun ince bir kokteyl bardağına koyun, keyfini çıkarın.


BELLINI - Şampanya seviyorsanız ki seviyorsunuzdur, o zaman bu kokteyl sizin favori kokteyliniz olacak; şeftali püresi, şeftali likörü, buz gibi şampanya ve buz. Uzun şampanya bardaklarında içilmeye hazır!


CAIPIRINHA - Bu sefer de Güney Amerika'dan ferahlatıcı bir kokteyl; her türlü bahçe ve teras partisine en uygun olacak kokteyl için büyük geniş ama kısa bardaklara ihtiyacınız var. Minik yeşil limonlarla, esmer şekeri ezip üzerine bolca rom koymalısınız, isteyenler biraz soda ile kokteyli hafifletebilirler.

  

WHITE RUSSIAN - Bir de kahve sevenleri unutmayalım dedik. Yaz sıcağında kahve içemiyorum diyorsanız, demeyin! White Russian ile rahatlıkla kahvenizi içebilirsiniz. Büyük köşeli orta uzunlukta bir bardak alın, içine biraz votka, kahve likörü (ya da taze espresso) ve biraz da süt köpüğü ya da krema koyun, bol buz. İşte size kahveli ferahlatıcı bir kokteyl!


Afiyet olsun! Vintage kıyafetlerinizle kokteyllerinizin uyum içinde olması dileğiyle... Herkese güzel bir yaz dileriz! <3 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder