20'LERİN VE 30'LARIN STİL İKONLARI

Herkes eski dönem kıyafetlerine ne kadar düşkün olduğumuzu bilir; fakat ne zaman vintage kıyafetlerden bahsetsek 1920'lerin ve 1930'ların görkemine dalarken buluyoruz kendimizi. O yüzden bu muhteşem iki dönemin dünyayı ele geçiren stil ikonlarını sizler için sıralamak istedik. Liste çok uzun ve birbirinden farklı ülkelerde tanınmış yüzlerce yüzden oluşuyor, elbette ki listenin divalarını kadınlar oluşturuyor! Biz listenin devamını daha sonra tekrar ele almak üzere, ilk olarak aklımıza gelen bir kaç favorimizi tanıtmak istedik. Büyülenmeye hazır olun! 

1. GRETA GARBO 
İsveçli ünlü oyuncu hem 20'lerin hem de 30'ların vazgeçilmezlerinden biriydi. Filmlerinin dışında günlük hayatında da seçtiği kıyafetler ile kısa zamanda Hollywood'un ve tarihin en önemli moda ilahlarından biri haline geldi. Greta Garbo şapkaları, makyajı ve saç stili ile sadece Amerika'da değil dünyanın bir çok farklı ülkesinde de takip edilen bir moda ikonudur. Saygıyla anıyoruz.






2. COCO CHANEL
Coco Chanel hakkında ne yazsak boş, herkes biliyor herkes okumuş herkes aşık... Duruşu, başarıları, tasarımları ile getirdiği yenilikler dönem kadınlarının da ilham kaynağı olmuş. Şimdilerde herkesin peşinden koştuğu parfümler, çantalar, inciler, ayakkabılar Coco Chanel'in 20'li ve 30'lu yaşlarında kendi doğasından yola çıkarak keşfettiği zerafet unsurlarıydı. İncileri olmadan işe gitmeyen bu süslü bayana da teşekkürlerimizi iletiyoruz ve ilerleyen yaşında bile bir stil ikonu olabilmesini ayakta alkışlıyoruz. 





3. CLARK GABLE 
Kadınlar kesinlikle bu listeyi ele geçirseler de unutulmaz erkek moda ikonlarından biri olan Clark Gable'ı eklemeden yapamadık. Erkek modasının dönem öncülerinden biri olan Gable, tüm filmleriyle kadınları kendine aşık etmiş, dönemin en dikkat çekici oyuncularıyla birlikte olarak sansasyonel bir isim haline gelmiştir. Tarihin en önemli aşk filmlerinde harika tarzıyla bizi kendine hayran eden Clark Gable'ın bu listede olmaya hakkı var üzgünüz bayanlar...




4. MARLENE DİETRİCH 
En görkemlisi, en eşsiz olanı, gerçek bir kraliçe. 
Çok hayranız. Bir başka Marlene Dietrich gelmedi şu moda dünyasına. Başka da diyecek sözümüz yok. 





5. LOUISE BROOKS
20'lerin sonu 30'ların başında dansları, kıyafetleri ve kısacık saçlarıyla dikkatleri zerine çeken Louise Brooks'un bizdeki yeri ayrıdır. Kendisi her dönemden bir özellik taşıyabiliyor, saçları 20'ler kıyafetleri 30'lar dansları 40'lar, makyajları her dönem, kısacası tek bir kadında üç dönem vintage unsurlarını bulmak bir harika. Kürkün kısa saçla buluşmasını bizlere tanıtan Louise Brooks'u daha yakından tanımak isteyenleri buraya alalım. 






6. JOSEPHINE BAKER
Fransız dansçı Josephine Baker hem karakteriyle hem de danslarıyla döneminin en aktivist kadın oyuncularından biriydi. Hem Amerika'da hem de Fransa'da görkemli kostümleriyle dikkat çekmiştir. Dönemine meydan okuyarak yarattığı avangard kostümlerle her vintage severin ilham kaynağı olmuştur. Danslarını izlememiş olanlara çok tavsiye ederiz, eşsiz!





Listenin devamı önümüzdeki haftalarda sizlerle olacak. 
1920'lere 30'lara sizler de bizim gibi aşıksanız, biraz özlem giderebilmek için sitemizdeki dönem ürünlerine göz atmanızı öneririz! 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder