skip to main |
skip to sidebar
ESKİ USÜL YENİ YIL KURABİYESİ
Madem ki yeni yıl gelmeden kar bile yağdı, sahlepler yapılmaya televizyon karşısında battaniyeyle film seyretmeler başladı, o halde eski usül tarçınlı kurabiye yapmanın tam zamanı!
Biz o yeni yıl temalı filmlerde gördüğümüz kıtır, bol tereyağlı eski usül kurabiyenin tadını bulmak birkaç tarif karıştırdık. Yapması en kolay ve en lezzetlisinin de şimdi size vereceğimiz tarif olduğunda hemfikir kaldık. Tarifin orijinali tabii ki bize değil, cafefernando'ya ait.
Malzemeler:
1.5 su bardağı un1/2 su bardağı pudra şekeri2 çay kaşığı tarçın125 gr tereyağı1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Robotta un, şeker ve tarçını karıştırın. Eğer çok şekerli sevmiyorsanız, tarifte yazandan biraz daha az şeker koyabilirsiniz. Ama eğer ben kurabiyemi illa siyah kahveyle ya da çayla yerim diyorsanız, şekeri ideal kıvamda.
Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını (İsterseniz malzemeleri hazırlarken birkaç dakikalığına tereyağını buzluğa atabilirsiniz, çünkü soğuk olması önemli) da küçük taneler haline gelene kadar karıştırın, üzerine yumurtanın sarısını ekleyip biraz daha karıştırın.
Sonrasında ise, bu hamuru top haline getirip yağlı kağıda hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabına koyun. Tarifin orijinalinde hamuru, en az 2 saat ama ideal olarak 24 saat bekletmek gerektiği yazıyor. Ama biz hamuru dolapta unuttuk ve 48 saatten fazla buzdolabında kaldı. Buna rağmen yine de gayet lezzetli oldu. Belki de ne kadar uzun buzdolabında kalırsa o kadar iyi oluyordur, şaka şaka.
Sonrasın oklavanız varsa oklavayla, bizim gibi yoksa eliniz ve de çay bardağınıın ağız kısmının yardımıyla istediğiniz kalınlıkta hamuru açın. Biz hamurumuza şekil verdikten sonra üzerine Boyner Evde'den aldığımız 'Ginger cookie man' desenli silikon bir kurabiye damgasıyla şekil verdik.
Önceden 190 derecede ısıttığımız fırına, yağlı kağıt üzerine dizdiğimiz kurabiye hamurlarımızı 20 dakika kadar pişirdik ve harika oldular.
Bütün kış yemekten bıkmayacağınız kolay bir tarçınlı kurabiye tarifi! Hem de aynı eski filmlerdeki gibi! Afiyet olsun!
Bu arada fotoğraflardaki tabak çanakları Londra'dan aldık, kitaba ise sitemizden ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder